Bliv skarpere mentalt ved at indtage disse 5 fødevarer

Bliv skarpere mentalt ved at indtage disse 5 fødevarer

Vidste du, at du kan forøge din hjernes ydeevne ved at spise fornuftigt? Nå, ikke? Men det kan du altså, og i artiklen her fremhæver vi 5 fødevarer, som får hjernen i perfekt form.

Der findes en række situationer, hvor man gerne vil være så skarp som overhovedet muligt. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med en eksamen eller en jobsamtale.

For at præstere mentalt er det først og fremmest vigtigt, at du får en god nats søvn. Derudover holder du også din hjerne skarp, hvis du sørger for hyppigt at dyrke motion.

Ydermere vil du kunne iføre dine hjerneceller løbesko, sæt du spiser fornuftigt.

I de kommende afsnit vil vi fremhæve 5 forskellige fødevarer, som vil kunne skærpe din hjernes ydeevne.

Broccoli

Broccoli er god for din hjerne af flere forskellige årsager. Dels skyldes det broccolis høje vitaminindhold, og at broccoli indeholder antioxidanter.

Ydermere er det værd at nævne, at broccoli indeholder et stof, der kaldes ’cholin’, som sørger for at beskytte membranerne i hjernen samt forbedre hjernens præstationsevne.

Broccoli er derfor en fornuftig fødevare at indtage, inden man skal præstere mentalt, men faktisk er broccoli næsten altid en fornuftig fødevare at indtage, da jævnlig indtagelse af broccoli nedsætter risikoen for demens.

Valnødder

Generelt set er nødder guf for hjernen, og valnødden er bestemt ingen undtagelse i den forbindelse, hvilket særligt skyldes, at valnødden er rig på omega-3-fedstyrer, noget, som hjernen og kroppen elsker.

Derudover skader det bestemt ikke hjernens ydeevne med lidt Vitamin B og E, som valnødden også indeholder en del af.

Tomater

Tomaten er også guf for hjernen, hvilket blandt andet skyldes, at en tomat indeholder et højt niveau af antioxidanter, som stopper celleskader i hjernen.

Derudover indeholder tomaten et stof, der kaldes for lycopen. Dette bidrager med at gendanne celler i krop og hoved.

Spinat

Skipper Skræk er ikke den eneste, der kan få superkræfter af spinat. Det kan din hjerne nemlig også.

Dette skyldes blandt andet, at spinat består af en række små salatblade, der kan styrke hjernen elektriske ledningsevne.

Ydermere skyldes det, at spinat indeholder en masse kalium, et stof, som er styrkende for ens hukommelse.

Ydermere indeholder spinat folinsyre, E-vitamin og magnesium, som også er stoffer, der er gode for hjernen.

Æg

Uanset om du spiser spejlæg, scrambled eggs, hårdkogte æg eller omelet, så vil din hjerne juble over dit foretagende.

Æg er nemlig ALTID godt for hjernen, hvilket skyldes ægs høje niveau af protein, samt at æg indeholder cholin, et stof, der hjælper ens hjerne med at overføre informationer.

Tak til Godappetit.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med madentusiasterne fra Godappetit.dk, et site, hvor du blandt andet kan finde en oversigt over de bedste måltidskasser.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes