Lækker vaniljeis med ægte vanilje

Lækker vaniljeis med ægte vanilje

Er der noget mere lækkert end en hjemmelavet vaniljeis, uanset om den skal spises alene, i en vaffel eller sammen med en anden dessert. Her er en lækker opskrift på vaniljeis med gourmet vanilje

Det skal du bruge

1 vaniljestang

5 dl piskefløde

3 dl sødmælk

6 æggeblomme

125 g sukker

Fremgangsmåde

1

Stil beholderen i maskinen i køleskabet dagen før du laver isen. Næste dag hældes fløden og mælken i en mellemstor gryde og derefter halvdelen af ​​sukkeret. Skær vaniljestangen i skiver på langs med en skarp kniv, og skrab så mange af de små sorte frø ud som muligt i den cremede blanding. Skær bælgene i tredjedele og læg dem i gryden.

 

2

Varm fløde og mælk op ved svag varme, rør af og til, indtil det næsten koger – du vil se nogle luftbobler rundt om kanterne. Fjern fra varmen og lad stå i 30 minutter, så krydderurter kan trække.

 

3

Læg æggeblommerne i en skål med det resterende sukker og pisk med en elektrisk håndmikser, cirka 2 minutter, indtil blandingen tykner, lysner i farven og bliver til tykke tråde, når du løfter piskeriset. Brug et målebæger til at tage ca. 125 ml af flødeblandingen ud, og pisk derefter æggeblommerne for at løsne sig. Varm fløde op til det lige koger, tag det af varmen og pisk æggeblommeblandingen i.

 

4

Sæt gryden tilbage på lav varme og kog med en træske non-stop i 8-10 minutter, indtil cremen er tyk nok til at dække bagsiden af ​​skeen. Sørg for, at det ikke koger – når du ser nogen bobler dukke op til overfladen, skal den være tyk nok, og tag så gryden af ​​varmen, så blandingen ikke sætter sig.

 

5

Hæld flødeskummet i en varmefast skål og afkøl i en stor skål en tredjedel fuld af isvand (det tager cirka 20 minutter). Rør af og til for at forhindre skorpedannelse. Sæt en skål med flødeskum på køl i 3-4 timer, gerne natten over, så det bliver meget koldt.

 

6

Start ismaskinen, fjern vaniljestangsflagerne, hæld derefter den kolde vaniljecreme langsomt i og lad den trække i 10-30 minutter (afhængigt af din maskine). Når det stopper, er det sandsynligvis for blødt til at spise, så læg det i en plastikbeholder, dæk til med plastfolie, dæk derefter til og frys i mindst 3 timer. (Den holder sig i 3 måneder i køleskabet, men tag den ikke ud for at genfryse.) Tag den ud af fryseren 15 minutter før servering.

 

7

Håndlavet: I trin 1 opvarmes mælk, vanilje og halvdelen af ​​sukkeret uden cremen (cremen tykner lidt). I begyndelsen af ​​trin 6 piskes fløden, indtil den er let og luftig, ikke for stiv, og fold den derefter ind i den kolde creme. Frys i 3-4 timer under omrøring hver time, indtil de er næsten frosne, og frys derefter som ovenfor.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes